A konzultációk során a személyre szabott táplálkozási irányzathoz szükséges igények és szükségletek meghatározása történik beszélgetés, egészségügyi- és dietetikai dokumentumok elemzése alapján. A konzultáció lehetőséget biztosít az ügyfél kérdéseinek letisztázására és az egyéni táplálkozási program elkezdésének megbeszélésére.
A további konzultációk során az egyéni dietoterápiájához kapcsolódó kérdések személyes átbeszélésére van lehetőség, vagy olyan kiegésztő beszélgetésre, mely tovább segíti az egyén gyakorlati táplálkozásának megvalósulását.
Az étrend segíti az egyént abban, hogy a hétköznapokban meg tudja valósítani a számára kialakított étkezés gyakorlati elemeit. Dietetikai program alkalmazásával az egyén szükségletei és az azt lefedő beviteli értékek meghatározhatóak, így a beviteli mennyiségek, nyersanyagok és receptek konkretizálhatóak.
Fontosnak tartom, hogy a táplálkozás iránt érdeklődők minél több információval rendelkezzenek a táplálkozástudomány (dietetika) szerepéről, lehetőségeiről, alkalmazásáról. A megfelelő táplálkozás megvalósítását nagyban támogathatják az ötletes, gyakorlati elemek melyek inspirációt adhatnak a hosszútávú kivitelezéshez.
A tudományos ismeretterjesztő előadás során a hallgatóság gyorsan kap átfogó képet a táplálkozástudomány szerepéről egy-egy egészséget érintő kérdésben vagy betegségek állapotjavításában. A gyakorlati foglakozásokkal pedig motívációt és tapasztalatot lehet gyűjteni a választott témához.
Akár egy egész családnak, baráti körnek, azonos téma iránt érdeklődőknek vagy beteg klubboknak egyaránt hasznos szolgáltatás lehet.©